Arbres que ens il·luminen

 • Client

 • Categories

  • Campanya
  • Cartell
  • Cultural
  • Institucional
  • Premiat

Arbres que ens il·luminen. Històries que semblen de Nadal, però que no ho són, és un 
projecte impulsat per l’Ajuntament de Granollers.

El projecte tractava de plantejar una instal·lació en una de les vies principals de la ciutat, col·locant 20 peanyes que mostraven una sèrie de relats històrics que mostraven humanitat, valentia i amor, que podrien ser bonics contes de Nadal, però que en realitat, com bé indica el nom del projecte, no ho són, ja que foren reals. Petites històries, senzilles, de grans persones, humanes. Cadascuna al costat d’un arbre del carrer Roger de Flor de Granollers que les il·lumina de nit.

La instal·lació es va plantejar, il·lustrar i dissenyar perquè captes l’interès del màxim d’edats, gèneres i cultures possible.

Fou una campanya de Nadal atrevida, ja que el propòsit d’aquesta s’allunyava d’un missatge consumista com la gran majoria de campanyes de l’època i t’acostava a la reflexió dels bons actes humans en aquests temps convulsos que vivim.D’altra banda, es van produir postals col·leccionables d’aquestes diferents històries on es repartien en els diferents comerços.

D’altra banda, es van produir postals col·leccionables d’aquestes diferents històries on es repartien en els diferents comerços.

Les històries que podíem trobar a aquesta instal·lació són les següents: 
Aline Sitoé Diatta / Rigoberta Menchú / Harriet Tubman i Hadizatou Mani / Malala Yousafzai / Ousman Umari / 
Nicholas Winton / Pau Casals / Peter Willcox / Àlex Roca / Hellen Keller / Casa de la sida / Sheila Watt-Cloutier / Oslobodjenje / Treva de Nadal, 1914 / Noah Seathl / Constand i Abraham / L’aventura de sis nois / 
Campanya màrqueting FARC / La lleona de Lisabi / Celeste Caeiro

Il·lustracions: Gala Pont
Textos: Inma Juncà